perjantai 20. heinäkuuta 2012

Taik. Graafinen suunnittelu. Ennakkotehtävä. 2012.


Ennakkotehtävä

Tehtävä 1. ”Fanzine”
Suunnittele ja toteuta fanijulkaisu asioista, jotka sinua kiinnostavat
kuvallisessa viestinnässä. Nimeä julkaisu.

Sisällössä täytyy olla muotoiltuna seuraavat elementit:
• n. 2500 merkkiä tekstiä, joka kertoo mikä sinua kiinnostaa
ja miksi
• visuaalista ja verbaalista materiaalia kiinnostuksesi
kohteista
• tee lehteen erillinen liite, jossa kuvaat jotain sinua koskettavaa
tai harrastustasi infografiikan keinoin.

Toteutustapa
8–12 sivua käsittävä kokonaisuus, tulostettu tai käsin tehty.
Sivukoko korkeintaan A3.

Arviointiperusteet
Sisällölliset ratkaisut, kyky kuvata asioita kiinnostavalla
tavalla, visualisointitaidot, omaperäisyys, informatiivisuus,
sommittelukyky, kerronnallisuus ja kokonaisuuden hallinta.Tein seuraavaa:

6 kommenttia:

 1. Heipä vain!
  Upea työ! Minkä kokoiselle paperille teit ja teitkö aina paperien molemmille puolille (niinkuin oikea lehtinen konsanaan) vai aina yksi työ per paperi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti! Lehtinen oli kooltaan noin 30x30cm. Tein jokaisen sivun kyllä yksitellen omalle paperilleen, mutta liimasin niitä takaa yhteen niin että lopputulos tosiaan oli semmoinen ihan oikea lehti. Eli aukeamittain meni! Myös selkämys oli käsin sidottu, eli koko sydeemi oli tehty ihan kokonaan käsin.

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta! :) tämä helpotti omien ennakkotehtävien kanssa ähertämistä. Pelottaa kyllä, aika kovaa tuotantoo näköjään pitää tehdä, jos mielii sisälle.. Apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkinä, että kannattaa tehdä sitä omaa juttuaan eikä liikaa murehtia sitä, mitä muut tekee. Sisään pääsee aina niin monenlaisilla jutuilla! Ja toteutustakin tärkeämpää on jutun idea. Vaikka olisi kuinka nätisti piirretty, niin se ei oikein näissä karkeloissa pelasta sisällöltään köyhää teosta.

   Poista
 3. Todella onnistunut työ, vau! Keksitkö itse noi kysymykset tohon työhösi ( Miksi juuri graafinen suunnittelu?, Intohimosi visuaalisessa maailmassa?) Muuten olettaisin, että keksit, mutta nettiä selaillessa huomasin samat kysymykset myös toisella TAIKkiin pyrkineellä..:) Mietin vain, että oliko ne jossain tehtävänannossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Keksin kyllä ihan itse kysymykset... Mysteeristä. :D Kai ne vaan tuli mieleen noista tehtävänannoista ja ehkä aikasempien vuosien ennakkotehtävä-/pääsykoetehtäviä katsellessa. Ja nuo olivat jotenkin miun mielestä semmoisia oleellisia kysymyksiä, joihin halusin vastata ja joita ajattelin pääsykoearvostelijoiden mahdollisesti kysyvän haastattelussa. Olin siis hyvin perimmäisten kysymysten äärellä!

   Poista