keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Citycenterin pupuseinä: Working Class Hare

Maalattiin pikkuporukalla vähän pupuja seiniin!

Kyseessä oli siis työmaaseinän maalausprojekti Helsingin  Citycenterin Saarisen Pihalla viime marraskuussa. Seinä oli tarkoitus purkaa vuodenvaihteessa, mutta siellä ne pupuset vielä nököttelee menemään.

Taiteilijaryhmäämme kuuluivat lisäkseni Pia Parjanen-Aaltonen, Aija Lepoluoto, Inna Pääkkönen ja Katriina Kaija. Ja Grumpy Cat oli siellä kuulkaa hengessä mukana myös. Koko homma toteutettiin varsin nopealla aikataululla ja itse seinän maalaaminenkin hoitui näppärästi yhden päivän aikana. (No okei, meni keskiyön toiselle puolelle, mutta kuitenkin...) Työjako meni jotakuinkin niin, että jokaisella oli yksi pupu hoidettavanaan ja yhdellä geometriset kuviot. Ja kaikki ähelsi taustan parissa, joka oli parhaimmillaan noin kuusi metriä korkea. Tällaisissa hommissa ei auta olla korkeanpaikankammoa, sillä tikkailla sai viettää aikaansa pensseleiden kanssa kurotellen ihan kellon ympäri.
Uskomaton tilanne, minut on saatu ikuistettua valokuvaan. Käsittelen siinä tuollaista tynkä-pensseliä.Kuinka maalia saadaan yläreunaan asti? Helposti, tarvitaan vain tikkaat, kaksi taideopiskelijaa, kaksi harjanvartta, tela, maalia ja jeesusteippiä.

Oma pupuni oli tuo hippusen äkäisen näköinen satelliittikaikuluotaaja. Sen ukki on Tard the Grumpy Cat.

Interwebseistä on tähän mennessä myös löytynyt ihmisten ottamia kuvia seinästä. Mikään ei paranna aloittelevan taiteilijan uraa ja mainetta enemmän kuin anonyymit kuvafoorumeille postatut kännykkäkameralla otetut räkäiset kuvat ilman tekijän nimeä ja tietoja, jee!

Tietoa/haastattelua projektista: Työmaajänikset piristivät City Centerissä

(Kaksi ensimmäistä kuvaa: Pia Parjanen-Aaltonen, bloginsa mainio http://mintblack.blogspot.fi/)


2 kommenttia:

 1. Vau, ennen joulua tuli bongattua tämä taideteos citykäytävästä! Olen juuri yksi niistä instagramin käyttäjistä joka postasi grumpy haresta kuvan. Artistia en tosin maininnut sillä en silloin tietänyt. Hämmennyin suuresti kun nyt törmäsin sen tekijään... Kiitän silloisesta päivän piristyksestä!

  ~Ida J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Piristys on kivaa! Nämä kuvien postaajat on siis oikeasti hyvä juttu, meinailin siis tuolla kommentillani enemmän sinne 9gagin, naurunappulan ja riemurasian maailmaan. :D Ja vaikka nimi ei näkyisi, niin aina imartelevaa nähdä omatekemä kuva jossain...

   Poista